Hoe Samsung Smart TV Error Code 012 te repareren?

Als u het Samsung Smart TV Error Code 012-netwerk wilt repareren, volgen hier enkele eenvoudige stappen. Je moet eerst weten waarom deze fout optreedt? Samsung smart-tv's hebben veel softwarefuncties. Het is duidelijk dat ze aan technische problemen onderhevig zijn. Een van de problemen waarmee veel Samsung Smart TV-gebruikers worden geconfronteerd, is de foutcode 012.



Foutcode 012 is een netwerkinterfacefout die gebruikers ervaren wanneer ze proberen een applicatie op hun apparaat te downloaden of bij te werken. Deze fout voorkomt dat ze live inhoud van Netflix, YouTube en anderen streamen. Een foutvenster met de melding "De netwerkinterface is opgetreden. Probeer het later opnieuw. Foutcode 012" verschijnt op het scherm.


Fix Samsung Tv Network Error 012

We zullen enkele methoden bieden om de foutcode 012 van de Samsung-netwerktelevisie op te lossen. Merk op dat methode 1 gewoon een belangrijke controle is om ervoor te zorgen dat u over de vereiste internetverbinding beschikt. De echte en meer relevante methoden worden later aangegeven.

Methode 1: Controleer uw internetverbinding

Alle smart-tv's hebben een sterke internetverbinding nodig om goed te werken. Als u netwerkfoutcode 012 krijgt, kan dit wijzen op een lage of geen internetverbinding. U kunt proberen de router of modem opnieuw op te starten en vervolgens te controleren of u de toepassingen op uw tv kunt bijwerken. Als u zeker weet dat u over een goede internetverbinding beschikt, moet u de volgende twee methoden gebruiken om problemen met de Smart TV 012-foutcode van Samsung op te lossen.

Methode 2: Update de firmware automatisch op uw smart-tv

De echte oorzaak van de netwerkfoutcode van de Samsung Smart TV 012 is de verslechterde versie van de firmware op uw apparaat. Dus als u uw apparaat bijwerkt naar de nieuwste firmwareversie, zou deze foutcode moeten verdwijnen. Om de firmware automatisch bij te werken, moet u de onderstaande stappen volgen.

  •  Schakel uw Samsung Smart TV in en zorg ervoor dat deze is verbonden met een solide internetverbinding.
  •  Open met uw afstandsbediening het menu met tv-opties door op de knop MENU op uw afstandsbediening te klikken.
  •  Gebruik de pijl-omlaag op de afstandsbediening om het tabblad Ondersteuning te openen.
  •  Selecteer nu de optie om de software bij te werken.
  • Selecteer de optie Online.
  •  Zolang uw Samsung-apparaat is verbonden met internet, maakt het verbinding met Samsung-servers om te controleren op updates. Als er een update beschikbaar is, wordt de installatie automatisch gestar.
Nadat u de nieuwste firmware hebt bijgewerkt, controleert u of netwerkfoutcode 012 nog steeds bestaat. Mogelijk ziet u echter geen updates die beschikbaar zijn voor uw apparaat. In dit geval moet u de firmware van uw Samsung-apparaat handmatig bijwerken. De stappen voor het handmatig bijwerken van de firmware worden op de volgende manier gegeven. U kunt contact opnemen met Contact Samsung Klantenservice  als u problemen ondervindt met uw producten.

We bieden ook een technische ondersteuning Microsoft Nederland.

Lees ook: Hoe Outlook 365 vast te houden bij het laden van het profiel

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Epson Printer Foutcode 000041 te repareren?

Hoe Gmail-bericht geblokkeerd probleem op te lossen?

Hoe meld je je aan voor Netflix?