Veelvoorkomende afdrukproblemen in Windows 8 – Tips voor het oplossen van problemen

 In vergelijking met zijn voorganger, Windows 7, heeft Windows 8 een aantal veranderingen ondergaan. De nieuwe betegelde interface, ook wel bekend als de Metro UI, is een van de meest zichtbare veranderingen in het besturingssysteem en werkt ook op aanraakschermen.


Door de huidige interface kunnen gebruikers het gevoel hebben dat ze twee besturingssystemen tegelijk gebruiken. U kunt bijvoorbeeld toepassingen zoals Skype gebruiken vanuit de huidige gebruikersinterface, die aanzienlijk verschilt van de desktopversie.


Veel meer acties, zoals afbeeldingen bekijken, naar muziek luisteren, PDF-documenten bekijken, afdrukken, enzovoort, bieden u twee verschillende soorten toepassingen. Als u bijvoorbeeld naar muziek wilt luisteren, kunt u tools zoals Windows Media Player of iTunes gebruiken om over te schakelen naar de bureaubladmodus en naar al uw favoriete nummers te luisteren. Als alternatief kunt u de Muziek-app gebruiken vanuit de moderne gebruikersinterface.


Twee manieren van afdrukken:


In Windows 8 zijn er twee manieren om af te drukken. Een optie is om terug te gaan naar een oudere aanpak, zoals afdrukken vanaf het bureaublad in Windows 7. Er is ook de mogelijkheid om een ??moderne afdruk-app te gebruiken om af te drukken. U hoeft niets nieuws te leren als u gewend bent om rechtstreeks vanaf het bureaublad af te drukken, zoals in Windows 7.


Afdrukken vanuit moderne toepassingen


Moderne programma's hebben geen menu "Bestand" waar u de afdrukoptie kunt vinden, en u hebt ook niet de mogelijkheid om de conventionele Ctrl+P te gebruiken om af te drukken. Stel dat u een foto hebt geopend in de moderne "Foto's"-toepassing van Windows 8 en deze wilt afdrukken. Je moet eerst de "Charm" openen. Om het Charm-menu te openen, veegt u vanaf de rechterkant naar binnen of drukt u op Windows+C op uw toetsenbord. Om een ??printer te selecteren uit de lijst met printers die op de computer zijn aangesloten, gaat u naar "Apparaten" en vervolgens naar "Afdrukken". Raadpleeg de afbeelding aan de rechterkant.




Veelvoorkomende afdrukproblemen in Windows 8 en tips voor het oplossen van problemen


Laten we eens kijken naar enkele van de meest typische afdrukuitdagingen die u kunt hebben nu u weet hoe u kunt afdrukken vanuit moderne programma's in Windows 8.


Verbinding maken met een printer


In plaats van je te wentelen in vergetelheid in de gebruikersinterface van Metro, is het raadzaam om je printers aan je computer toe te voegen via het configuratiescherm in de bureaubladweergave. Het is heel eenvoudig om nieuwe printers toe te voegen via de printeroptie op het bedieningspaneel.


U hoeft alleen maar naar deze URL te gaan en de optie "Een printer toevoegen" te selecteren.

"Configuratiescherm" > "Alle onderdelen van het Configuratiescherm" > "Apparaten en printers" > "Configuratiescherm" > "Alle onderdelen van het Configuratiescherm" > "Configuratiescherm" > "Besturing


Wanneer u een printer toevoegt via het bedieningspaneel, wordt deze zowel in de Desktop- als in de moderne omgeving weergegeven voor gebruik.


Stuurprogramma problemen


Als uw printer is aangesloten op uw Windows 8-computer maar niet voorkomt in de lijst met printers die u wilt toevoegen in de instellingen van het bedieningspaneel, heeft u waarschijnlijk niet de juiste stuurprogramma's geïnstalleerd. Ondanks het feit dat Windows 8 met meer stuurprogramma's wordt geleverd dan Windows 7, kan het zijn dat u voor sommige printers stuurprogramma's moet installeren. In de meeste gevallen zal Windows 8 zelf de juiste stuurprogramma's identificeren en downloaden. Als dit niet gebeurt, opent u "Apparaatbeheer", zoekt u uw printer en werkt u het stuurprogramma bij. Als Windows niet kan updaten, moet u ofwel de geschikte stuurprogramma's downloaden van de website van de printerfabrikant of de stuurprogramma's installeren met de schijf die bij de printer is geleverd.


Venster 8 Wizard voor het oplossen van problemen met afdrukken


Als de printer van uw computer niet goed wordt gedetecteerd of er niet mee lijkt te communiceren, moet u zeker de functie "Afdrukproblemen zoeken en oplossen" van Windows 8 gebruiken. Wanneer je in de moderne gebruikersinterface bent, begin je gewoon "afdrukken" te typen (zo zoek je naar alles in Windows 8). De bovengenoemde optie verschijnt in de zoekresultaten. Wanneer u het opent, begeleidt de wizard u bij het oplossen van het probleem met behulp van "Fixes".


Compatibiliteitsmodus


De printerstuurprogramma's kunnen soms weigeren te installeren. Om dit probleem op te lossen, kunt u de Windows-compatibiliteitsmodus gebruiken. Zodra u het juiste stuurprogramma hebt gevonden, klikt u met de rechtermuisknop op het installatiebestand en selecteert u 'Eigenschappen', vervolgens 'Compatibiliteit', vervolgens 'Toepassing instellen om te worden uitgevoerd in Windows 7-modus' en vervolgens 'Toepassen'. De printer- en kopieerexperts van Artonery hebben in dit bericht advies gegeven.

Heb je een manier gevonden om je probleem op te lossen? U hoeft zich geen zorgen te maken als u dat niet deed. Waarom neemt u geen contact met ons op? We zullen zonder twijfel naar uw situatie luisteren en u de essentiële oplossingen aanbieden. We sturen je een update over onze Windows Klantenservice Nederland voor het geval je het gemist hebt!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Epson Printer Foutcode 000041 te repareren?

Hoe Gmail-bericht geblokkeerd probleem op te lossen?

Hoe meld je je aan voor Netflix?