Wat te doen als uw eBay-account wordt opgeschort?

 Net als veel andere online verkoopplatforms, eist eBay dat verkopers zich houden aan een reeks regels, richtlijnen en diensten. Als een verkoper een van deze voorwaarden schendt, kan dit leiden tot opschorting van het account en de gevreesde melding van opschorting.


U kunt een natuurlijke reactie hebben op een paniekaanval als dit uw omstandigheden zijn en u op de hoogte bent gesteld dat uw account is opgeschort. Dit is begrijpelijk. Dit is begrijpelijk. Het is echter noodzakelijk om een ??zekere mate van vooruitgang te handhaven en het probleem te verhelpen.


Begin met een schorsingscontrole. Is het een e-mail of oplichting? Helaas zijn er tegenwoordig oplichters in de wereld die uw eBay-verkoopaccount kunnen aanvallen. Zorg ervoor dat uw correspondentie van eBay is door het e-mailadres 'van' te controleren, uw eBay-berichten of het nummer van de eBay-klantenservice te controleren.


Het duurt niet te lang om uw account op te slaan als u zich realiseert dat e-mail daadwerkelijk vanaf eBay is verzonden en uw account is opgeschort.


Dus als je eBay-account is opgeschort, wat moet je dan doen? Dit is hoe je in beroep kunt gaan tegen je schorsing, wat je tijdens het hele proces kunt verwachten en het beste advies om te voorkomen dat je als eerste in deze situatie terechtkomt.




Veelvoorkomende redenen voor schorsing


Begrijpen waarom u bent geschorst, is de eerste stap om uw fout(en) te verhelpen. Er zijn verschillende redenen waarom leveranciers een opschortingswaarschuwing kunnen ontvangen.


Enkele van de belangrijkste redenen waarom eBay is opgeschort, zijn de verkoop van nepgoederen, onbetaalde kosten, slechte klantenservice en beleidsschendingen.


1. Nagemaakte koopwaar


Voor nagemaakte of valse goederen en diefstal van intellectueel eigendom hanteert eBay een nultolerantiebeleid. Een van de belangrijkste beleidsregels van eBay luidt: "We staan ??niet toe dat eBay replica's, vervalste items of illegale reproducties aanbiedt."


Denk nog eens goed na als je dacht dat eBay wild en ongerept was en alles verkocht wat je maar wilt. Alleen echte artikelen mogen worden verkocht en uw producten mogen niet verkeerd worden weergegeven in lijsten.


2. Onbetaalde verkoperskosten


Dit is waarschijnlijk het gemakkelijkste probleem om op te lossen: betaal gewoon uw kosten via de pagina Mijn account en laat uw account herstellen. De normale kosten voor uw eBay-verkopersaccount, onbetaalde verkoperskosten kunnen ook de terugbetaling van eBay aan een van uw klanten omvatten.


Tip: zorg ervoor dat al uw zakelijke kosten zijn betaald en plan herinneringen om deze angstaanjagende opschorting van de verkopers-e-mail in eerste instantie te voorkomen.


3. Trage verzending of niet verzenden


Als je er te lang over doet om ze te verzenden of erger - als je ze niet verzendt - zal eBay maatregelen nemen, waaronder het opschorten van je account. Om dit te voorkomen, dient u ervoor te zorgen dat u de zaken direct na ontvangst van de betaling verzendt.


4. Schendingen van het eBay-beleid


Er zijn verschillende normen en beperkingen waaraan verkopers moeten voldoen bij het verkopen op eBay. Een van de meest voorkomende inbreuken zijn;


  • Verified Rights Owner (VeRO) Schendingsbeleid waarmee eigenaren van intellectuele eigendomsrechten kunnen verzoeken om verwijdering van lijsten met producten of materiaal dat inbreuk maakt op de IP-rechten van eBay.
  • Gebruik van afbeeldingen die niet zijn toegestaan, zoals naaktheid, vulgaire of "stelen" foto's van een andere handelaar.
  • Het omzeilen van eBay-feedback, in ruil voor een goede recensie of feedback van de koper, door middel van een gedeeltelijke terugbetaling of korting.
  • Klanten zijn frauduleus, bijvoorbeeld door valse rekeningen in rekening te brengen.


Bezwaar maken tegen uw schorsing


Sommige van deze schendingen of redenen voor opschorting kunnen gemakkelijker worden verholpen dan andere. Het is tijd om in beroep te gaan nu je begrijpt waarom je bent geschorst.


Het kan een eenvoudig proces zijn om uw account opnieuw te activeren. In bepaalde situaties kan dit betekenen dat u moet wachten op een korte opschorting (wees geduldig!), uw aanbieding moet wijzigen of informatie naar eBay moet sturen om uw account te valideren en te herstellen.


1) Reageer op uw opschortingsbericht


Bekijk in het begin de instructies in de e-mail die je van eBay hebt ontvangen, waarin je wordt geïnformeerd over je opschorting, en volg dan elke stap tot op de letter.


Dit is het moment om het te accepteren, te vergeven en je bereidheid te tonen om samen te werken en voorwaarts te gaan met een goede religie als je een fout hebt gemaakt. Geef eBay onmiddellijk alle gevraagde informatie.


2) Ontdek wat u nu moet doen


Als je het beleid schendt, moet je waarschijnlijk nauw samenwerken met eBay om aan je account te voldoen en een actieplan op te stellen voor verdere vooruitgang.


Uw vermeldingen kunnen eerder eindigen, afhankelijk van de reden waarom u bent opgeschort. Vaak komt dit doordat beleid of afspraken worden geschonden. In bepaalde gevallen is het in aanmerking komen voor vergoedingskrediet afhankelijk van het scenario en wordt rekening gehouden met alle eerdere schendingen van het beleid. De pagina Accountactiviteit kan credits weergeven.


Wat als de schorsing onterecht is?


Net als de rest van ons maken mensen soms fouten op eBay. Onterechte klachten en andere omstandigheden kunnen soms gevolgen hebben voor rekeningen en tot schorsing leiden.


Als u denkt dat uw schorsing oneerlijk of ongerechtvaardigd is, verzamel dan bewijsstukken en bereid uw zaak voor.


Neem telefonisch of per e-mail contact op met eBay om alle benodigde en relevante informatie en documenten te verstrekken.


Tips om te bellen


Bel voor post-schorsing, zo snel mogelijk en zo snel mogelijk. Het doet denken aan het adagium "sla toe terwijl het ijzer heet is".

Houd uw gesprek kalm en koel en wees voorbereid om uw standpunt voor het gesprek te bespreken.

Blijf bij de feiten; het heeft geen zin om naïef te doen alsof of de waarheid te verfraaien, en het kwetst je argumentatie.

Oplossingen bieden.


Tips voor het verzenden van een e-mail


Houd uw e-mail netjes, kort en vrij van orthografische fouten om het begrip van de situatie voor klanten gemakkelijker te maken.

Geef alle ondersteunende documenten of bewijs dat uw communicatie ten onrechte is opgeschort.

Oplossingen bieden.

Volg de feiten en maak indien mogelijk een back-up met screenshots of andere bewijzen.


Wat u ook doet, probeer geen nieuw account aan te maken als uw account is opgeschort. Als je wordt betrapt, loop je gevaar, want je mag niet meerdere eBay-accounts hebben. Probeer eBay te zien als een zakelijke partner. Er kan niets goeds van komen als je dit vertrouwen breekt. Ruim in plaats daarvan het probleem op en neem contact op met eBay om het op te lossen.


Vermijd schorsingen in de eerste plaats


Ongeacht hoe u het verdeelt, een opschorting van eBay kan uw inkomstenverlies verminderen, aanbiedingen annuleren en zelfs de kosten van uw verkoper terwijl u wacht en uw bezwaar herzien en uw opschorting wordt stopgezet. Met dit in gedachten is het raadzaam om niet in die positie te verkeren. Het is gemakkelijker om een ??opschorting van uw account te voorkomen dan om uw account opnieuw op te zetten.


Dit is hoe u schorsingen kunt voorkomen om iets te vermijden, behalve uw klanten: U hoeft zich nergens op te beroepen.


  • Voordat u op eBay in de uitverkoop gaat, dient u de voorschriften te lezen en in acht te nemen – let speciaal op items die u wel of niet op eBay kunt verkopen
  • Zorg ervoor dat u uw spullen beschrijft - doe geen valse beloften en geef uw items geen verkeerde voorstelling van zaken.
  • Gebruik een vertrouwde provider en zorg ervoor dat klanten precies weten wat ze kunnen verwachten met betrekking tot de deadlines.
  • Zoek aanbieders voordat u hun producten in uw eBay-winkel verkoopt. Zorg ervoor dat kwaliteit wordt aangekondigd en dat u uw producten niet onbedoeld verkeerd voorstelt.
  • Overweeg om te investeren in een anker of bedrijf om u te ondersteunen bij het beheren van de klantenservice van eBay-verkopers.

Als je hulp nodig hebt, bel dan het gratis nummer van eBay Bellen.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Epson Printer Foutcode 000041 te repareren?

Hoe Gmail-bericht geblokkeerd probleem op te lossen?

Hoe meld je je aan voor Netflix?