Een like op Facebook toevoegen aan Blogger

Je kunt een klikbare Facebook "Vind ik leuk"-knop toevoegen aan je Blogger (blogspot.com)-website door de instructies in deze Klantenservice Nederland te volgen. Je hoeft alleen maar twee stukjes code te kopiëren en in je Blogger-dashboard te plakken nadat je de knop in de Like Button Configurator hebt gemaakt, met één snelle aanpassing voor compatibiliteit.


1. Een "Vind ik leuk"-knop ontwikkelen

1. Ga naar de documentatie van de Vind ik leuk-knop op https://developers.facebook.com/docs/plugins. Elke huidige webbrowser, zoals Chrome of Safari, is OK.


2. Scroll naar beneden om toegang te krijgen tot Like Button Configurator. Het derde deel van de pagina bevat het.


3. Typ de URL van je blog in het vak 'URL om leuk te vinden'.


4. Typ in het vak "Breedte" de breedte van de gewenste plug-in. De standaardbreedte van 450 pixels is voldoende voor de meeste Blogger-gebruikers, dus ze kunnen dit veld leeg laten. Houd er rekening mee dat dit de breedte van de plug-in als geheel is, niet alleen de Like-knop.


5. In het menu "Lay-out" kunt u een knopstijl kiezen. Wanneer een stijl is gekozen, wordt er een voorbeeld van weergegeven.


6. Kies een actie uit de optie "Actietype". De standaardtekst van uw knop is 'Vind ik leuk'. U kunt dit desgewenst wijzigen in 'Aanbevelen'. De Facebook-volgers van de persoon die op de knop klikt, zien "(naam van de persoon) Beveelt dit aan.


7. Kies een maat in het menu "Knopmaat". U kunt zien hoe elke maat eruitziet in het knopvoorbeeld dat zich onder de configurator bevindt.


8. Schakel het vakje 'Deelknop opnemen' in of uit. Op je blog is een "Delen"-knop zichtbaar naast de "Vind ik leuk"-knop als het vakje is aangevinkt. Voordat een gebruiker de link met zijn Facebook-vrienden deelt, heeft een gebruiker die op deze knop drukt, de mogelijkheid om enkele van zijn eigen woorden toe te voegen.


9. Druk op Code ophalen. Je ziet nu twee vakken met HTML-code die je op verschillende locaties in Blogger moet plakken.


2. Uw sjabloon instellen met behulp van de code


1. Meld u aan bij Blogger op https://www.blogger.com. Je moet de code van Facebook naar Blogger kopiëren en plakken, dus gebruik een ander tabblad of een ander browservenster.


2. Kies sjabloon. Het staat bijna onderaan het menu aan de linkerkant van het scherm.


3. Maak een back-up van de sjabloon voor uw blog. Maak altijd een back-up wanneer u rechtstreekse wijzigingen aanbrengt in de HTML-code van uw blog.


  • Klik in de rechterbovenhoek van de pagina op de knop Back-up/herstel.

  • Klik op Sjabloon downloaden.

  • Geef uw bestand een naam, zoals 'back-up van blogsjabloon'.

  • Druk op Opslaan.


4. Selecteer HTML-editor. Het staat direct onder de voorbeeldafbeelding van je blog.


5. Het eerste vak van de Facebook Like Button Configurator bevat de code, die u moet kopiëren. Dit is de code onder "Stap 2" in het bovenste vak.


  • Door de tekst te selecteren en vervolgens op Control+C of Command+C te drukken, kunt u deze kopiëren.



6. Plak de code in je Blogger HTML-code. De code moet, indien mogelijk, onmiddellijk worden ingevoegd na de regel die begint met de body.


  • Klik vóór het eerste teken van de regel na de body-tag en druk vervolgens op Enter of Return om jezelf een spatie te geven om code te plakken.

  • Om te plakken, klikt u op de lege ruimte en drukt u vervolgens op Control+V of Command+V.


7. De geplakte code moet "&" hebben in plaats van elke "&". Laat de aanhalingstekens weg. Bijvoorbeeld,


  • De url "/connect.facebook.net/en US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.8" is gewijzigd in "/connect.facebook.net/en US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.8 "


8. Sjabloon opslaan door te klikken.


  • U ziet een fout met de tekst "Error Parsing XML" direct boven de code als u onbedoeld een "&" hebt weggelaten. Zoek de & in de geplakte code en vervang deze door &.


3. De knop in uw lay-out, toegevoegd


1. Het tweede vak met code in de Like Button Configurator moet worden gekopieerd. Om het te vinden, navigeert u terug naar uw andere browservenster of -tabblad. De code bevindt zich in het vak naast 'Stap 3'.


  • Door de tekst te selecteren en vervolgens op Control+C of Command+C te drukken, kunt u deze kopiëren.


2. Klik in Blogger nogmaals op Lay-out. Het bevindt zich direct boven 'Template' aan de linkerkant van het Blogger-dashboard.


3. Waar u de knop ook wilt hebben, klik op de knop Een gadget toevoegen.


  • De knop moet vaak in de kop- of voettekst worden geplaatst.


4. Kies JavaScript en HTML. Om het te vinden, moet je een beetje naar beneden scrollen.


5. Voer onder 'Titel' 'Facebook' in.


6. Kopieer de code en plak deze in het vak "Inhoud". Door in het vak te klikken en op Control+V of Command+V te drukken, wordt dit bereikt.


7. Druk op Opslaan. U ziet nu een gadgetvak "Facebook".


  • Klik op Voorbeeld in de rechterbovenhoek van de pagina om ervoor te zorgen dat de knop wordt weergegeven waar deze moet worden weergegeven. U kunt het vak "Facebook" naar een van de andere gebieden in uw lay-out verplaatsen als u het niet leuk vindt waar het nu is geplaatst.


8. de knop Regeling opslaan. Het is te zien in de rechterbovenhoek van het scherm. Als iemand je blog leuk vindt, kunnen ze dat nu moeiteloos aan al hun Facebook-vrienden vertellen.


We hopen dat deze gids je heeft geholpen om Facebook Likes toe te voegen aan Blogger. Nu kun je zonder problemen Facebook-likes in blogger toevoegen. Als je een probleem hebt met Facebook. U kunt dus contact met ons opnemen. Bedankt : Facebook bellen Nedeland

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Epson Printer Foutcode 000041 te repareren?

Hoe Gmail-bericht geblokkeerd probleem op te lossen?

Hoe meld je je aan voor Netflix?