Advertentieblokkering in Chrome uitschakelen

Online advertenties worden steeds opdringeriger en irritanter. Afhankelijk van de browser die u gebruikt, zijn er een paar dingen die u kunt doen om ze te blokkeren. U kunt op verschillende manieren advertenties in de Google Chrome-browser voorkomen.


Als je toevallig de Chrome-browser gebruikt, kun je echt terugslaan door een ad-blocking Chrome-extensie te installeren om advertenties en pop-ups in Chrome te voorkomen.


Google heeft een browserfunctie die kan worden gebruikt om specifieke advertenties te blokkeren. Laten we eens kijken naar twee strategieën voor het blokkeren van advertenties in Google Chrome.


Waarom blokkeert Chrome advertenties?


Het is onvermijdelijk om met advertenties in browsers om te gaan. Dit soort advertenties, of consumenten ze nu leuk vinden of niet, zijn hoe bedrijven momenteel op de markt brengen aan consumenten. Dat gezegd hebbende, kunt u advertenties in Google Chrome zeker uitschakelen om het gebruik van de browser een soepelere, minder storende ervaring te maken.


Pop-upadvertenties zijn verreweg de meest irritante van alle advertenties die in Chrome worden weergegeven, en het verwijderen ervan zou resulteren in een veel aangenamere browse-ervaring. Een van de irritantere aspecten van online browsen kunnen pop-upadvertenties zijn.


Gelukkig zijn er een paar manieren om advertenties op Google Chrome te voorkomen. Ik zal beide opties vandaag met je bespreken.


Gebruik Google Chrome om advertenties te blokkeren


In Google Chrome zijn er een paar verschillende manieren waarop u advertenties kunt voorkomen. U kunt dit doen met behulp van de tools in de instellingen van Chrome. U kunt er ook voor kiezen om een extensie te gebruiken. Het komt gewoon neer op persoonlijke voorkeur welke methode je verkiest; beide zijn uitstekend.


Laten we beide benaderingen bespreken.


Advertentieblokkering in Chrome uitschakelen


De eerste benadering omvat het gebruik van de standaardinstellingen van de Chrome-browser.


Hier is hoe het te doen.


1. Activeer Google Chrome

Open op uw bureaublad de Google Chrome-browser. Het Chrome-pictogram heeft het uiterlijk van een veelkleurige bal met een blauwe stip in het midden. Op een Mac vind je het in de map Programma's, terwijl het op een Windows-computer in het menu Start staat.


2. Het Chrome Three Dot-menu is toegankelijk.

Klik op het pictogram met de drie stippen na het openen van de Chrome-browser. In de rechterbovenhoek van uw browservenster, in de buurt van de adresbalk, ziet u dit pictogram. Door dit te doen, verschijnt een vervolgkeuzemenu. Zoek in het vervolgkeuzemenu naar "Instellingen" en selecteer het.

3. Zoek op de pagina Instellingen naar "Geavanceerd" door naar beneden te scrollen.

Wanneer u de onderkant van de instellingenpagina bereikt, scrolt u helemaal naar beneden totdat u "Geavanceerd" ziet; klik erop om een menu te openen met aanvullende geavanceerde instellingen. 

4. Selecteer Site-instellingen.

Mogelijk vindt u "Site-instellingen" onderaan de hoofdtabgroep "Privacy en beveiliging" met opties nu er meer instellingen beschikbaar zijn.

5. Zoek het gedeelte met advertenties en gebruik de functie om websites te deblokkeren.

Nadat u op dat vakje hebt geklikt, verschijnt een selectie van aanvullende configuratie-opties voor inhoud. De optie "Advertenties" is wat u zoekt. Ga je gang en klik erop als je het ziet om het te openen.

Zoek en klik op de schakelknop met het label "Geblokkeerd op sites die invasieve of misleidende advertenties bieden" wanneer die optie verschijnt om deze te activeren.

Ik ben klaar nu. Door gebruik te maken van de browseropties, was je in staat om advertenties in Google Chrome met succes te verbieden.


Met de AdBlock-add-on voor Chrome kunt u ook voorkomen dat advertenties worden weergegeven. Hier is hoe het te doen.


Hoe AdBlock in te stellen op een desktop Chrome-browser


1. Activeer Google Chrome

Open op uw bureaublad de Google Chrome-browser. Het Chrome-pictogram heeft het uiterlijk van een veelkleurige bal met een blauwe stip in het midden. Op een Mac vind je het in de map Programma's, terwijl het op een Windows-computer in het menu Start staat.


2. Installeer nu de AdBlock-extensie.

de AdBlock-website. Typ in de adresbalk van Chrome https://getadblock.com/ om toegang te krijgen.

De blauwe knop "GET ADBLOCK NOW" bevindt zich in het midden van de pagina. U wordt dan doorgestuurd naar de installatiepagina voor de juiste extensie voor uw browser. In dit geval wordt u doorverwezen naar de pagina voor de Chrome-extensie.

3. Voeg de AdBlock-browserextensie toe.

Om de extensie toe te voegen aan uw Chrome-browser, klikt u op de knop 'Toevoegen aan Chrome' zodra u op de extensiepagina bent aangekomen.

Zodra het proces is voltooid, wordt de extensie automatisch toegevoegd en verschijnt deze in uw extensiegebied. Rechtsboven in uw browser ziet u een klein rood stopbord met een hand erin.


Selecteer instellingen of keuzes in het vervolgkeuzemenu door erop te klikken.


Kies de gewenste instellingen en keuzes en sla ze op. Op dit moment gebruikt Chrome AdBlocker.


Gefeliciteerd, u heeft nu voor een andere gelegenheid de weergave van advertenties in Chrome verbannen.


Laatste reflecties


Google Chrome blijft innovatieve functies uitbrengen die u steeds meer flexibiliteit en controle over uw browser geven. Er zijn nu twee uitstekende opties om advertenties in Chrome te verbieden wanneer u maar wilt. Het hangt er gewoon van af hoeveel totale controle u wilt - beide zijn uitstekend.


Met behulp van de ingebouwde instellingen die de Chrome-browser momenteel biedt, kunt u advertenties snel en eenvoudig uitschakelen met slechts een paar simpele klikken. Als alternatief kunt u besluiten een extensie te gebruiken die net zo goed werkt.


In beide gevallen, nadat je hebt voorkomen dat al deze opdringerige pop-upadvertenties constant verschijnen, zal je browse-ervaring een stuk schoner en soepeler zijn.


Er zijn vergelijkbare methoden om advertenties en websites te blokkeren als je een andere browser gebruikt. Als u Firefox of Opera gebruikt, kunt u snel websites en opdringerige advertenties blokkeren.


Blokkeert u in Google Chrome advertenties of accepteert u ze gewoon zoals ze komen? Welke aanvullende benaderingen voor het blokkeren van advertenties zijn volgens u effectief gebleken?

We hopen dat deze handleiding u heeft geholpen bij het blokkeren van advertenties in Google Chrome. Nu kunt u probleemloos advertenties in Google Chrome blokkeren. Als u een probleem heeft met Google, kunt u contact met ons opnemen. Bedankt : Google Nederland Bellen.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Epson Printer Foutcode 000041 te repareren?

Hoe Gmail-bericht geblokkeerd probleem op te lossen?

Hoe meld je je aan voor Netflix?