Hoe Facebook-videochat te gebruiken

Ben je bereid om je Facebook-chatervaring te verbeteren? Je kunt via deze wikiHow leren videochatten op Facebook. Via de Facebook-website of de Messenger-app kun je gratis videochatten met je vrienden op het sociale mediaplatform. Als u vanaf uw computer chat, worden slechts enkele browsers ondersteund, maar voor videochatten is geen extra software vereist.


1. via de Facebook-website

1. Maak een webcam aangesloten op uw computer. Voordat u kunt videochatten, moet u een webcam op uw computer installeren als deze er nog niet is.


2. open het Chat-menu van de Facebook-website. Als het nog niet is geopend, klikt u op het Chat-menu in de rechterbenedenhoek om het te openen.


  • Groepsoproepen worden niet ondersteund in Firefox of Edge, daarom moet u Chrome, Opera of die drie gebruiken.


3. Kies de persoon met wie je een videochat wilt hebben. Je kunt kiezen uit de lijst met mensen met wie je vaak praat, of je kunt het gedeelte onderaan de pagina gebruiken om al je vrienden te doorzoeken.


4. Klik op de knop voor videochat. De knop lijkt op de vorm van een videocamera. Het videochatvenster wordt geopend in een nieuw venster.


  • De ontvanger kan geen videogesprekken ontvangen als u niet op het videochatpictogram kunt klikken.


5. Geef Facebook toestemming om je webcam te gebruiken. Afhankelijk van de browser die u gebruikt, verandert de procedure. Meestal moet u "Toestaan" of "Delen" selecteren om Facebook toegang te geven tot uw webcam.


6. Wacht even tot de andere beller opneemt. Afhankelijk van hun online status, ontvangt de ontvanger de melding via de Facebook-website of in hun Messenger-app. Je kunt een videogesprek met ze starten als ze willen reageren.


2. Gebruik maken van Messenger op een telefoon of tablet


1. Gebruik van Messenger U kunt het app-pictogram in de vorm van een tekstballon, met daarin een bliksemschicht, vinden op een van uw startschermen, in de app-lade of door te zoeken.


  • Op iOS en Android kun je de Messenger-app gebruiken om te videochatten met je vrienden.


2. Praat eerst met de persoon met wie je wilt videochatten. Om een videochat te beginnen, tikt u op het gesprek waarmee u dit wilt doen. Met een groep of een persoon kun je videochatten.


3. Tik bovenaan de chat op Android7videocamera.png. De andere persoon wordt gebeld wanneer hij dit camerapictogram ziet.


  • De tegenpartij kan momenteel geen videogesprekken ontvangen als de knop grijs is of niet aanwezig is.


4. Wacht even tot de andere beller opneemt. De aanwezigheid van een videogesprek wordt aangekondigd aan de ontvanger. Ze kunnen reageren door gebruik te maken van een webcam en de Facebook-website of de Messenger-app.


5. Druk op de camerawisselknop om te wisselen tussen de camera aan de voorkant en de achterkant. Tik tijdens een videochat op deze knop om de camera-shows van Messenger te wijzigen.


Deze gids heeft je geleerd hoe je kunt videochatten op Facebook. Nu kunt u probleemloos videochatten op Facebook. Als je een probleem hebt met Facebook. Dan kunt u contact met ons opnemen. Facebook bellen Nederland.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Epson Printer Foutcode 000041 te repareren?

Hoe Gmail-bericht geblokkeerd probleem op te lossen?

Hoe meld je je aan voor Netflix?