Hoe u uw in Chrome opgeslagen wachtwoorden kunt beheren

Ooit een wachtwoord uit het oog verloren? Ja, we hebben ze allemaal. Hierdoor zijn er tegenwoordig veel uitstekende wachtwoordmanagers op de markt. Maar naast het aanbieden van een enorme selectie fantastische extensies, heeft de Google Chrome-browser voor uw gemak ook een ingebouwde wachtwoordbeheerder.


Hiermee kun je de opgeslagen wachtwoorden in Google Chrome beheren. Als u besluit al uw informatie op te slaan, kunt u acties uitvoeren zoals formulieren automatisch invullen en meer.


Hier zitten voor- en nadelen aan. Google Chrome zal u vragen of u uw wachtwoord wilt behouden wanneer u verbinding maakt met uw accounts, zoals Facebook, e-mail, enzovoort. Hoe verwijder je verlaten inzendingen of privé-accountinformatie als je dit bent, waarvan je niet wilt dat anderen het gebruiken?


U moet uw opgeslagen wachtwoorden beheren als u zelf toegang wilt krijgen tot een online account zonder dat Google Chrome automatisch de gebruikersnaam en het wachtwoord invult.


Gelukkig heb je een paar opties om te krijgen wat je in deze situatie moet doen. Eerst en vooral heeft Google Chrome ingebouwde mogelijkheden waarmee u dit rechtstreeks vanuit de browser kunt doen.


Als u de voorkeur geeft aan een alternatief, kunt u een uitstekende wachtwoordbeheerder kopen die met elke browser werkt via een extensie en waarmee u al uw wachtwoorden voor mobiele apparaten kunt beheren.


Laten we beide mogelijkheden bekijken, zodat u kunt beslissen welke het beste voor u is.


Volg om te beginnen de duidelijke instructies hieronder om opgeslagen wachtwoorden in Google Chrome te beheren. Laten we vervolgens als groep naar LastPass Password Manager kijken.


Google Chrome's functie Opgeslagen wachtwoorden beheren


In dit gedeelte wordt ervan uitgegaan dat Google Chrome uw primaire browser is en dat u wachtwoorden voor verschillende websites moet beheren en opslaan.


Op uw pc moet u eerst de Google Chrome-browser openen. Het Chrome-pictogram heeft het uiterlijk van een veelkleurige bal met een blauwe stip in het midden. Op een Mac vind je het in de map Programma's, terwijl het op een Windows-computer in het menu Start staat.


Nadat de Chrome-browser is gestart, selecteert u 'Instellingen' in het vervolgkeuzemenu door de drie stippen in de rechterbovenhoek van het browsermenu te selecteren.

Hiermee gaat u naar de hoofdinstellingenpagina van Google Chrome. Klik op "Geavanceerd" wanneer u de onderkant van de pagina bereikt en scrol verder naar beneden. Hierdoor wordt een langer vervolgkeuzemenu weergegeven en worden de beschikbare geavanceerde instellingen weergegeven.


Zonder op geavanceerd te hoeven klikken, vindt u de Google Chrome-wachtwoordbeheerfunctie bovenaan de instellingenpagina. De Chrome-versie die u gebruikt, bepaalt dit.

Zoek in de instellingen naar het vak 'Wachtwoord'. Wanneer u daarop klikt, opent Google Chrome de pagina voor wachtwoordbeheer.

Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Het is aan jou wat je ermee doet, maar hiermee kun je je wachtwoorden in Google Chrome beheren zoals je wilt.


Bevestiging of automatisch opslaan en inloggen


De twee belangrijkste gebieden die u wilt overwegen, zijn de eerste twee keuzes. Elke keer dat u een wachtwoord invoert, kan Google aanbieden dit voor u op te slaan. Daarnaast heb je de keuze om opgeslagen inloggegevens te gebruiken om automatisch in te loggen op websites. In het geval dat het is uitgeschakeld, wordt u elke keer dat u zich aanmeldt bij een website om autorisatie gevraagd.


Zet de blauwe knop naast elke keuze aan of uit om uw keuze te maken.

Alle websites waarvoor u wachtwoorden hebt opgeslagen, worden onder die alternatieven vermeld.

De kleine menu's met drie stippen naast elke website met een opgeslagen wachtwoord kunnen worden aangeklikt door er met de muis overheen te gaan. U kunt ervoor kiezen om de informatie in het kleine pop-upvenster dat verschijnt te wijzigen of om de website uit de lijst met opgeslagen wachtwoorden te verwijderen.


Wanneer u op "Details" klikt, verschijnt er een pop-upvenster met alle relevante gegevens voor die website. Vanaf hier kunt u alle gewenste wijzigingen aanbrengen.

Als u wijzigingen aanbrengt, zorg er dan voor dat u op de knop "Gereed" klikt om ervoor te zorgen dat ze correct worden toegepast.


Ik ben klaar nu! U hebt nu de Chrome-wachtwoordbeheerder bereikt. Nu kunt u, indien nodig, moeiteloos opgeslagen wachtwoorden beheren in Google Chrome.


Alternatief voor beheerde opgeslagen wachtwoorden


Ik heb een fantastische optie voor je als je je opgeslagen wachtwoorden in Google Chrome op een andere manier wilt beheren. Hoewel er verschillende goede programma's voor wachtwoordbeheer zijn, valt er één op omdat deze zoveel mogelijkheden biedt.


Deze specifieke is ook opmerkelijk omdat deze een betrouwbare gratis versie bevat die u op al uw mobiele apparaten kunt gebruiken en die u ook rechtstreeks in uw browser kunt integreren.


Laten we het snel onderzoeken. Op deze manier kunt u ook opgeslagen wachtwoorden beheren.


Wachtwoordbeheerder LastPass

De uitstekende wachtwoordbeheerder LastPass houdt al uw wachtwoorden bij op alle apparaten. Om wachtwoordbeheer op al uw mobiele apparaten mogelijk te maken, biedt het platform zowel een browserextensie als een app om te downloaden.


Zoals eerder opgemerkt, heeft LastPass een gratis versie die vrij veel functies heeft en u alles biedt wat u nodig hebt om opgeslagen wachtwoorden overal gemakkelijk te beheren. Het zit ook boordevol mogelijkheden.


Alle populaire browsers, waaronder Google Chrome, worden ondersteund door de LastPass-browserextensie.


De initiële setup is vrij eenvoudig. Om al uw wachtwoorden op één locatie te beheren op alle apparaten die u gebruikt, hoeft u alleen maar de app te installeren op basis van uw apparaten, u te registreren voor een account en een hoofdwachtwoord in te stellen.


De gebruikersinterface is gebruiksvriendelijk, duidelijk en netjes. Het is heel eenvoudig te gebruiken en te begrijpen. Er zijn een aantal commerciële oplossingen voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik beschikbaar voor het LastPass-programma. Deze bieden u extra mogelijkheden, zoals documentopslag en andere toegankelijkheidshulpmiddelen.


De gratis versie biedt echter volledige codering die vrijwel onmogelijk te kraken is en biedt alle tools die nodig zijn voor veilig wachtwoordbeheer. Dit is een geweldige vervanging voor degenen die hun opgeslagen wachtwoorden willen beheren.


Laatste reflecties


Beheer en beveiliging van wachtwoorden zijn cruciaal. Iemand probeert continu in te breken in systemen en gegevens te stelen. Gelukkig heb je een paar uitstekende oplossingen om rekening mee te houden als het gaat om het omgaan met opgeslagen wachtwoorden.


Het is een verstandige en veilige keuze om de Google Chrome-browser te gebruiken om opgeslagen wachtwoorden te beheren en snelle toegang tot websites mogelijk te maken. Bovendien is alles toegankelijk met slechts een paar klikken wanneer u maar wilt met uw Chrome-browser.


Als alternatief is LastPass een geweldig hulpmiddel als u op zoek bent naar een wachtwoordbeheerder die met alle browsers werkt en waarmee u opgeslagen wachtwoorden vanaf alle mobiele apparaten kunt beheren.


Wat u ook kiest, het gebruik van een wachtwoordbeheerder, of het nu een browserextensie is of een ander type, maakt toegang tot al uw online inhoud eenvoudiger en sneller.


Heb je ooit een van de bovengenoemde opties gebruikt om opgeslagen wachtwoorden te beheren? Wil je liever een ander alternatief voor de Chrome-extensie of LastPass om dit te beheren?


We hopen dat deze handleiding u heeft geholpen bij het beheren van uw opgeslagen wachtwoorden in Google Chrome. Nu kunt u probleemloos uw opgeslagen wachtwoorden in uw Google Chrome beheren. Als u een probleem heeft met Google, kunt u contact met ons opnemen. Bedankt : Google bellen nederland.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Epson Printer Foutcode 000041 te repareren?

Hoe Gmail-bericht geblokkeerd probleem op te lossen?

Hoe meld je je aan voor Netflix?