Hoe verhalen op Instagram te schrijven

In deze klantenservice Nederland leer je hoe je berichten naar vrienden stuurt via hun Instagram stories en hoe je tekst toevoegt aan Instagram stories. Wanneer je een foto of video maakt om in je verhaal te plaatsen, kun je er tekst op schrijven, tekenen met een pen of aanpasbare stickers toevoegen aan je verhalen, zoals polls en quizzen.


1. Tekst toevoegen aan een foto die je in je verhaal hebt geplaatst


1. Open de Instagram-applicatie. Deze is toegankelijk vanuit de applicatielade en heeft een paars symbool met een camera erin.


2. Veeg je scherm van links naar rechts om de camera te openen. Door dit te doen, verschijnt het menu voor het aanpassen van foto's voor uw verhaal. Het camerapictogram in de linkerbovenhoek is een andere optie. op het scherm om toegang te krijgen tot de verhaalcamera.


3. Upload een foto of video van je filmrol of maak er zelf een. Tik op de ronde knop of houd deze ingedrukt om een foto of video te maken.


  • Om een Boomerang-video, een Superzoom-video of een andere video op te nemen, kunt u ook over de onderkant van het scherm vegen.

  • Om een foto of video uit je filmrol te kiezen, tik je op het kleine vierkante pictogram dat een voorbeeld van je meest recente foto toont.


4. Om tekst aan je verhaal toe te voegen, tik je op het pictogram Tekstgereedschap in de rechterbovenhoek. Deze is te vinden in het instellingenmenu bovenaan het bewerkingsmenu en heeft zowel een hoofdletter als een kleine "a" erin.


  • Kies een letterstijl uit de volgende 5 opties: Sterk, Modern, Typemachine en Neon.

  • Door op een van de gekleurde bubbels onder in het tekstbewerkingsmenu te tikken, kun je een tekstkleur selecteren. Om aangepaste kleuren weer te geven, kunt u ook op een kleurballon tikken en deze vasthouden.

  • Nadat je een lettertype en kleur hebt gekozen, tik je op een locatie op de afbeelding om te beginnen met typen. Voordat u uw foto naar uw account uploadt, kunt u uw toetsenbord openen en deze met woorden bewerken.

  • Door de instellingen voor uw tekst aan te passen met behulp van verschillende hulpmiddelen in het tekstbewerkingsmenu, kunt u de lettergrootte, uitlijning en kleur van tekstvakken wijzigen.

  • Tik op Gereed om de tekst aan uw foto toe te voegen en eventuele wijzigingen in de tekst op te slaan.


5. Om tekeningen aan je verhaal toe te voegen, tik je op het gereedschapspictogram Pen in de rechterbovenhoek. Het optiemenu bovenaan het bewerkingsmenu, dit bevindt zich naast het gereedschap Tekst en heeft een afbeelding van een pen die een golvende lijn maakt.


  • Kies een stilistisch ontwerp om het uiterlijk van getekende lijnen op je verhalende post te veranderen.

  • Selecteer een ontwerp om te wijzigen hoe het gereedschap Pen op uw verhalende post schrijft of tekent. Markeerstift, pen, neon, gum en krijt zijn enkele voorbeelden van stijlen.

  • Tik op een van de gekleurde cirkels die onder in het menu van het gereedschap Pen worden weergegeven om een kleur te selecteren om op uw verhaal te schrijven of te tekenen.

  • Tik op Gereed om eventuele wijzigingen die u met het gereedschap Pen aanbrengt op te slaan. Dit omvat ook de ontwerpen die u naar uw foto hebt getekend.


6. Tik op het pictogram van een gevouwen smiley om een sticker te selecteren. Door dit te doen, verschijnt het menu voor het toevoegen van een sticker aan uw account.


  • Locatietags en pollvragen zijn slechts twee van de vele stickers die u aan uw account kunt toevoegen.

  • Sommige stickers, zoals peilingen, kunnen worden gewijzigd. Om de tekst in de peiling te bewerken, tikt u erop. Je kunt ook andere stickers personaliseren, zoals:

  • Net zoals je tekst kunt wijzigen, kun je de grootte en plaatsing van deze stickers op je bericht wijzigen.

  • Typ uw vraag in het gebied "Stel een vraag", kies de sticker "Poll" en pas de inhoud aan in de velden "JA|NEE" om een poll toe te voegen. Je kunt de grootte en positionering van de Poll-sticker veranderen, net als bij tekst.


7. Druk op de "post"-knop. Nadat je alle aanpassingen aan de foto hebt opgeslagen, staat deze onderaan het bewerkingsmenu van het verhaal en bevat een pijl naar rechts. De afbeelding en inhoud worden vervolgens in uw verhaal geplaatst.


2. Het proces van reageren op een Instagram-verhaal

1. Open de Instagram-applicatie. Deze is toegankelijk vanuit de applicatielade en heeft een paars symbool met een camera erin.


2. Selecteer het tabblad Feed. Wanneer je Instagram opent, wordt dit weergegeven in een menupaneel onder aan het scherm.


3. Kies het verhaal waarop je wilt reageren. U ziet weergavepictogrammen voor alle verhalen die zijn geüpload door gebruikers die u volgt. Tik op een verhaal om een verhaal te bekijken.


4. Klik op Bericht verzenden. Dit kan onderaan het artikel worden gevonden en wanneer erop wordt geklikt, verschijnt er een pop-upmenu met een ruimte voor uw bericht.


  • Raak in plaats daarvan de cameraknop aan om een foto of video te maken en deze als alternatief in te dienen.


5. Schrijf je brief. Zorg ervoor dat uw bericht relevant en goed geschreven is voordat u het verzendt.


6. Klik op Verzenden. De gebruiker die het gelezen artikel oorspronkelijk heeft geplaatst, ontvangt uw bericht.


3. Een bericht ondertitelen

1. Open de Instagram-applicatie. Deze is toegankelijk vanuit de applicatielade en heeft een paars symbool met een camera erin.


2. Kies een film of foto om te uploaden. Je kunt een nieuwe foto of video maken om in te dienen of er een uploaden die al op je telefoon staat.


  • Tik op Foto en vervolgens op het sluiterpictogram onder aan het menu om een nieuwe foto toe te voegen.

  • Tik op Video en houd vervolgens het camerasymbool onderaan het menu ingedrukt om een nieuwe video te uploaden.

  • Tik op Bibliotheek (op een iPhone) of Galerij (op een Android-apparaat) en kies de afbeelding of video die je aan je account wilt toevoegen uit de bibliotheek van je telefoon.


3. Tik op Een bijschrift publiceren. Dit is te zien aan de basis van het voorbeeld voordat je je afbeelding of video uploadt.


4. Voeg een beschrijving toe aan je afbeelding of video.


5. Selecteer OK of Delen. Wanneer je een foto of video deelt in je feed, wordt het bijschrift als resultaat opgeslagen.


We hopen dat deze gids je heeft geholpen bij het schrijven op Instagram Stories. Nu kun je probleemloos op Instagram Stories schrijven. Als je een probleem hebt met Instagram. U kunt dus contact met ons opnemen. Bedankt : Instagram  bellen Nederland.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Epson Printer Foutcode 000041 te repareren?

Hoe Gmail-bericht geblokkeerd probleem op te lossen?

Hoe meld je je aan voor Netflix?