Hoe WordPress te gebruiken om Google Web Stories te maken

Wil je WordPress gebruiken om Google Web Stories te maken? Als dat zo is, zul je blij zijn te weten dat WordPress het vrij eenvoudig maakt om dit te doen. Het AMP-team veranderde per 1 mei 2020 de naam van AMP Stories in Web Stories.

Google heeft deze innovatieve nieuwe stijl om een aantal redenen meteen overgenomen. En het nu implementeren ervan is een geweldige strategie om het verkeer naar uw website te vergroten.

Ik laat je vandaag zien hoe je Google Web Stories in WordPress kunt maken.

Wat zijn webverhalen op Google?

De zoekresultaten van Google kunnen de vertelindeling bevatten die bekend staat als Google Web Stories. Ze bevatten een doorklikervaring die geweldig is op elk apparaat en is ontworpen voor mobiele apparaten. Het grootste voordeel is dat ze heel direct lijken te laden.

Google Web Stories zijn daarom uitstekend geschikt voor het verbeteren van SEO en het verhogen van uw bezoekersaantal.

Ze kunnen door elke website worden gebruikt, en aangezien WordPress al meer dan een derde van het internet gebruikt, kun je er zeker van zijn dat het een Google Web Story kan produceren.

1. Webverhalen instellen

De plug-in Web Stories bevindt zich mogelijk niet in de map met plug-ins als u deze op de conventionele manier in WordPress probeerde te installeren. De plug-in wordt momenteel nog experimenteel getest en zoals alle bèta's van plug-ins, kun je deze niet vanuit de map installeren.

Maar wees niet bang - het is praktisch net zo eenvoudig.

Klik op de optie "Download de bèta" op de bètawebsite van de Google Web Stories-plug-in.

Opmerking: als je meer wilt weten over webverhalen, raad ik je ten zeerste aan de inhoud op deze website te lezen. Zelfs voorbeelden van Web Stories zijn inbegrepen!

Door dit te doen, moet een web-stories.zip-bestand worden toegevoegd aan de downloadmap van uw computer.

Bezoek uw WordPress-website, kies Plug-ins en klik vervolgens op Nieuwe toevoegen.

De bovenste "Upload Plugin"-knop van de pagina moet worden geselecteerd.

Kies desgevraagd het bestand web-stories.zip uit uw downloads door op de optie "Bestand kiezen" te klikken. Nadat het bestand is toegevoegd, selecteert u "Nu installeren" om de installatie te starten.

Het installeren van de plug-in zal nu beginnen. Als u klaar bent, drukt u op de knop "Activeren" om deze beschikbaar te maken in WordPress.

2. Creatie van WordPress-webverhalen

U bent nu klaar om geweldige webverhalen in WordPress te produceren nadat u de plug-in hebt geïnstalleerd.

Selecteer de optie Nieuw toevoegen onder Verhalen door erop te klikken.

De verhaaleditor is daarna toegankelijk. Hier zijn enkele suggesties om u te helpen een goede start te maken, voordat u begint.

Een diavoorstelling en webverhalen lijken erg op elkaar. Je maakt een dia met tekst en een afbeelding erop. Elke afbeelding die in uw mediacollectie is opgeslagen, kan worden gebruikt en kan worden verfraaid met eenvoudige vormen en tekst om een verhaal te vertellen.

Voor de beste resultaten adviseert Google om uw webverhalen tussen de 10 en 20 pagina's te maken. resultaat, maar u kunt met dat aantal experimenteren. Er zijn twee dingen die Google al duidelijk heeft gemaakt:

  1. Vermijd het opnemen van essentiële informatie in uitgaande links (een link die een bezoeker weghaalt van uw webverhaal).
  2. Vermijd het plaatsen van veel links op een enkele pagina of een uit-link op elke pagina van het verhaal.

Om aan de eisen van Google te voldoen en de beste resultaten te behalen, moeten de verhalen op zichzelf staan.

Bovendien hangt succes af van foto's van het hoogste kaliber. Zorg ervoor dat de tekst leesbaar is en dat de primaire afbeelding er goed uitziet, omdat elke pagina meestal maar één hoofdafbeelding heeft.

Laten we nu bespreken hoe de Web Stories Editor in de praktijk werkt.

3. Hoe de Web Stories-editor te gebruiken

Het gebruik van de Web Stories Page-editor kan niet eenvoudiger.

Aan de linkerkant bevinden zich drie tabbladen. U kunt afbeeldingen uit uw mediabibliotheek aan uw pagina's toevoegen met behulp van de functionaliteit van het eerste tabblad. Aan een pagina kunnen meerdere foto's worden toegevoegd. De afbeelding kan met slechts één klik worden toegevoegd.

Dit beeld kan rond het ontwerp worden bewogen en worden aangepast wat u maar wilt.

Het tweede tabblad gaat over tekstopties. U kunt koppen, subkoppen en alinea's met platte tekst opnemen. Het lettertype, de grootte en de kleur van de tekst kunnen allemaal worden gewijzigd.

Aan de rechterkant vind je de volgende instellingen:

Basisformulieren zijn toegevoegd op het laatste tabblad. Deze werken goed voor het toevoegen van tekstballonnen aan foto's en om tekst uit de achtergrond van de afbeelding te laten springen. Net als bij foto's, kunt u ze overal naartoe slepen door erop te klikken.

Elk item dat u aan een pagina toevoegt, maakt een nieuwe laag. Als u ooit Photoshop hebt gebruikt, moet u bekend zijn met de werking van lagen. Maar zo niet, dan zal ik het kort uitleggen.

De rechteronderkant van de editor is waar lagen zich bevinden.

Met lagen kunt u afbeeldingen of tekst op andere afbeeldingen of tekst rangschikken, om het zo eenvoudig mogelijk te maken. Je kunt hier veel verschillende dingen mee doen, waaronder het toevoegen van tekstballonnen, hilarische snorren, objecten aan de handen van mensen en meer.

Het maken van een fatsoenlijk webverhaal vereist een goed begrip van hoe lagen werken.

Bedenk dat dit is hoe memes worden gemaakt.

Er zijn een paar opties waaruit u kunt kiezen die onder de pagina zelf worden vermeld. Deze omvatten ongedaan maken, opnieuw uitvoeren, dupliceren, verwijderen en nieuwe pagina's.

Last but not least zijn er drie knoppen in de rechterbovenhoek van de editor: Concept opslaan, Voorbeeld en Publiceren. Hiermee kunt u uw werk bekijken en opslaan.

Als u wilt weten hoe u een verhaal in de volgende stap kunt positioneren, publiceert u het.

4. WordPress Verhaal-add-on

Het is nu alles wat nodig is om het toevoegen van uw verhaal aan WordPress te voltooien. Gelukkig komt dit vrij vaak voor.

Voeg het Web Story-blok toe aan een bestaande post of pagina.

Er moet nu een URL worden toegevoegd aan de Web Story. Door "Voorbeeld" te selecteren in de Web Story-editor en de URL te kopiëren, kunt u dit vinden.

De URL wordt weergegeven wanneer u deze in een bericht of pagina plakt.

Gefeliciteerd met het beheersen van de WordPress Google Web Stories-plug-in. Verwacht dat er meer functionaliteit wordt geïntroduceerd wanneer de plug-in meer upgrades ontvangt en de bèta verlaat.

Denk aan fotobewerkingsprogramma's.

De Verhalen-editor is uitstekend om dingen samen te stellen, maar u kunt er vanaf het begin geen foto's mee genereren of aanzienlijk wijzigen.

In plaats daarvan moet je veel aandacht besteden aan het gebruik van fotobewerkingssoftware zoals Photoshop als je wilt slagen. Als gevolg hiervan kunt u veel meer foto's en objecten maken om als lagen in uw verhalen te gebruiken.

Aangepaste tekstballonnen kunnen hier een fantastische illustratie van zijn. Omdat je een verhaal vertelt, horen deze op de meeste pagina's. Deze zijn te vinden in verschillende tinten, vormen en maten.

Belangrijker nog, het zal ervoor zorgen dat u uit de problemen met de wet blijft. Copyright op afbeeldingen is geen grap. Als je foto's steelt, zal je website er aanzienlijk onder lijden. Zelf maken is veiliger en geeft je meer creatieve vrijheid.

Welke functie wilt u dat de plug-in Google Web Stories bevat? Hoe bent u van plan de webverhalenfunctie van WordPress te gebruiken?

We hopen dat deze handleiding u heeft geholpen bij het maken van Google Web Stories in WordPress. Ik hoop dat je nu Google-webverhalen kunt maken in WordPress. En nu zult u geen problemen ondervinden bij het uitvoeren van het proces. Als je een probleem hebt met google. Dan kunt u contact met ons opnemen. Dank je: Google bellen nederland.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Epson Printer Foutcode 000041 te repareren?

Hoe Gmail-bericht geblokkeerd probleem op te lossen?

Hoe meld je je aan voor Netflix?