Instagramverhalen: thema gebruiken

Bij deze klantenservice Nederland leer je wellicht hoe je met je telefoon of tablet Instagram stories kunt bekijken en maken. Mensen wisselen de hele dag door verhalen uit - doorlopende verzamelingen afbeeldingen en video's. Elke Instagram-gebruiker krijgt een uniek verhaal dat ze kunnen aanpassen met stickers, muziek, speciale effecten, polls en meer. Er kunnen slechts 15 seconden aan videoclips worden besteed, maar ze kunnen worden samengevoegd met andere video's en afbeeldingen om een ​​collage te maken. Verhaalberichten van een gebruiker zijn maximaal 24 uur beschikbaar voordat ze verdwijnen.


1. Verhalen observeren

1. Start Instagram op je tablet of telefoon. Controleer en lees de ervaringen van andere mensen om een idee te krijgen van wat er gebeurt voordat u uw eigen ervaringen schrijft om verwarring te voorkomen. Houd er rekening mee dat het lezen van verhalen niet anoniem is; de auteur van het verhaal kan zien dat je het hebt gelezen.


  • Bekijk Een verhaal maken als je al bekend bent met de verhalen van anderen.


2. Selecteer het thuispictogram. Het bevindt zich in de linkerbenedenhoek van het scherm. U wordt dan naar uw feed geleid.


3. Klik in de verhaalrol op de profielfoto van een gebruiker. De rij ronde gebruikerspictogrammen bovenaan je feed laat zien welke gebruikers recentelijk verhalen hebben gepost als je ze volgt. Veeg over de pictogrammen om de beschikbare opties te bekijken. Tik op een persoon om hun eerste verhaalbericht af te spelen.


  • Aan hun verhalen kunnen mensen een verscheidenheid aan afbeeldingen en video's uploaden. Je ziet elk verhaal van een persoon in chronologische volgorde wanneer je zijn verhaal begint te bekijken. Het verhaal van de volgende gebruiker verschijnt dan op Instagram. Omdat de gebruikersnaam van de gebruiker altijd bovenaan het scherm wordt weergegeven, weet je altijd naar wiens verhaal je kijkt.

  • Druk op de volume-omhoogknop op je telefoon of tablet als een video niet één keer geluid heeft om deze in te schakelen.

  • Iemands verhaal bekijken is ook mogelijk via zijn Instagram-profiel. Ga naar het profiel van de persoon om te zien of er een roze cirkel om de foto is geplaatst. Tik op de afbeelding om het verhaal van de persoon te bekijken als je die ring ziet.


4. Ga door de verhaalposten. Tik op de linkerkant van het scherm om het huidige bericht opnieuw te starten. Tik op de rechterkant om naar de volgende dia te gaan.


  • Veeg naar links over het huidige verhaal om alle resterende verhaalberichten van een persoon over te slaan en door te gaan naar de volgende gebruiker.

  • Tik op de X in de rechterbovenhoek van het scherm om te stoppen met het bekijken van alle verhalen.


5. Klik op Bericht verzenden om op een artikel te reageren. Naast het bijdragen van tekst, kun je een emoji-reactie uit verschillende soorten selecteren.


  • Het is meestal vanwege de privacy-instellingen van de gebruiker als u niet kunt antwoorden.

  • Tik op het papieren vliegtuigpictogram onder aan het scherm om een verhaal met een andere gebruiker te delen. Als u deze indicator niet ziet, staat de gebruiker het delen van zijn verhaal niet toe.

  • Games, tests en peilingen maken deel uit van verschillende verhalen. Tik op de verschillende functies om deel te nemen aan deze verhalen.


2. Een verhaal ontwikkelen

1. Start Instagram op je tablet of telefoon. Het is tijd om je eigen verhaal te schrijven nu je anderen hebt gezien. Tik op het startpictogram onder aan het scherm om er meteen naartoe te gaan als je stream niet standaard wordt geopend.


2. Knijp in het camerasymbool. Het is te vinden in de linkerbovenhoek van uw feed. Dit brengt het tabblad Normaal in de verhalende editor naar voren.


  • Voordat je doorgaat, moet je Instagram mogelijk toegang verlenen tot je camera, microfoon en filmrol als dit de eerste keer is dat je een verhaal publiceert.

  • De verhaaleditor is ook toegankelijk door naar rechts te vegen op je stream.


3. Bekijk de verhaalmodi. De verschillende tools die u kunt gebruiken om inhoud te genereren, worden weergegeven door de tabbladen onder aan het camerascherm. Veeg naar links of rechts over de opties om de opties te bekijken. Wat elke keuze doet, is als volgt:


  • Normaal: u kunt naast het maken van nieuwe foto's en video's ook bestaande foto's en video's vanaf uw telefoon of tablet uploaden. Video's zijn beperkt tot maximaal 15 seconden, maar je kunt altijd veel films combineren om langere ervaringen te creëren.

  • Live: u kunt met deze tool video in realtime uitzenden. De livevideo wordt vervolgens geüpload naar je Instagram-verhaal, waar hij de komende 24 uur blijft staan, zodat iedereen die hem heeft gemist hem kan zien. Ga naar How to voor meer informatie over live-uitzendingen. Live uitgezonden op Instagram.

  • Create: In de Create-modus kun je opnieuw beginnen met een compleet nieuw verhaal. U kunt tekst opnemen, GIF's invoegen, vermakelijke sjablonen gebruiken, peilingen maken en nog veel meer. Als je wilt experimenteren met verschillende vormen van inhoud, maar geen nieuwe afbeelding of video wilt bijdragen, kies dan deze optie.

  • Boemerang: Met deze functie kunt u een reeks stilstaande beelden vastleggen die continu worden herhaald. Tik op de opnameknop in het midden van het scherm en houd deze maximaal 3 seconden ingedrukt om Boomerang te gebruiken.

  • Superzoom: deze korte tool voor het maken van video's speelt een dramatisch geluidseffect af terwijl u inzoomt op een bepaald onderwerp. Houd de opnameknop ingedrukt terwijl u de camera op het object richt en tik erop om het scherp te stellen.

  • Handsfree: hiermee leg je video's vast zonder dat je de opnameknop stevig hoeft in te drukken.

  • Met deze functie kunt u muziek uit een omvangrijke database selecteren om af te spelen terwijl u uw video opneemt. Gebruik de Trim-tool om het segment te selecteren dat u wilt afspelen. Gebruik de muzieknoot bovenaan het scherm om effecten te selecteren die met de maat mee veranderen. Na het toevoegen van inhoud in de normale of handsfree modus, kunt u ook muziek toevoegen.


4. Tik op het tandwiel om je verhaalopties in te stellen. Tik op dit pictogram in de linkerbovenhoek voordat je je eerste verhaal begint om aan te passen hoe het zich gedraagt. Hieronder staan:


  • Toggle Verhaal verbergen U kunt dit gebruiken om te beslissen wie uw verhaal wel en niet kan zien. Om te voorkomen dat bepaalde volgers je verhaal lezen, zoek of tik je op hun naam. Als u klaar bent, klikt u op Gereed in de rechterbovenhoek.

  • Om uw lijst met goede vrienden te beheren, een specifieke groep met wie u kunt besluiten uw verhaal te delen, tikt u op Vrienden sluiten. Je kunt alleen verhalen naar die gebruikers uploaden nadat je je lijst hebt gemaakt door Vrienden sluiten te kiezen tijdens het uploaden.

  • Om te beperken wie u berichten kan sturen als reactie op uw artikelen, kiest u een optie onder 'Sta berichtantwoorden toe'.

  • Schakel "Opslaan in archief" in als u wilt dat uw artikelen daar automatisch worden opgeslagen nadat ze zijn verdwenen (aanbevolen) (vereist als u de functie Hoogtepunten gebruikt).

  • Schakel 'Delen als bericht toestaan' in om gebruikers toe te staan andere Instagram-gebruikers directe berichten te sturen met behulp van uw verhalen.

  • Schakel 'Deel je verhaal op Facebook' in als je wilt dat Instagram je verhaalberichten automatisch naar je Facebook-verhaal stuurt.

  • Als je klaar bent met dit gedeelte, tik je op Gereed.

5. Maak of plaats een foto. U kunt een stilstaand beeld toevoegen in de normale modus als dat alles is wat u wilt doen. Tik op het galerijpictogram in de linkerbenedenhoek van uw telefoon of tablet om toegang te krijgen tot uw foto's als de afbeelding al op uw apparaat staat, en tik vervolgens op de afbeelding die u wilt toevoegen. Zo niet, volg dan de volgende instructies om een nieuwe foto te maken:


  • Tik op het camerapictogram met de twee gebogen pijlen in de rechterbenedenhoek om te schakelen tussen de camera aan de voor- en achterkant.

  • Schakel de flitser in of uit door op het bliksempictogram in het midden bovenaan het scherm te tikken.

  • Veeg door de opties onder aan het scherm om een virtual reality-filter te vinden en druk vervolgens op een effect om het uit te proberen. Deze presteren iets beter in de video, maar ze kunnen nog steeds geïnteresseerd zijn in stilstaande beelden.

  • Tik op de grote cirkel in het midden onderaan het scherm om de foto te maken. U ziet een voorbeeld, dat u kunt wijzigen voordat u publiceert.

  • Ga naar stap 7 om te beginnen met het wijzigen van uw foto.


6. Maak een video. In de modus Normaal of Handsfree kunt u video opnemen. Video's kunnen tot 15 seconden duren; als de jouwe langer is, wordt deze opgedeeld in kortere segmenten die opeenvolgend in je verhaal worden geplaatst. Tik op het galerijpictogram in de linkerbenedenhoek om in plaats daarvan een video te kiezen die u wilt delen vanuit uw filmrol. Hoe u een nieuwe video maakt, gaat als volgt:


  • Schakel tussen de camera aan de voor- en achterkant door op de camera met twee gebogen pijlen in de rechterbenedenhoek te tikken. Schakel tussen flitsinstellingen door op het bliksempictogram in het midden bovenaan te tikken.

  • Veeg door de opties onder aan het scherm om een virtual reality-filter te vinden en tik erop om het te gebruiken terwijl je aan het opnemen bent.

  • Als u de handsfree-modus gebruikt, kunt u één keer tikken om de opname te starten en nogmaals om de opname te stoppen door de grote cirkel in het midden onderaan het scherm ingedrukt te houden. Er verschijnt een voorbeeld nadat u uw vinger van de knop hebt gehaald.

  • Schakel het geluid van de video in of uit door op de luidspreker te tikken.


7. Kies een filter. Na het uploaden of opnemen kun je op verschillende manieren filters toevoegen:


  • Een eenvoudig kleur- en verlichtingsfilter kan worden gekozen door naar links of rechts te vegen op het voorbeeld.

  • Om toegang te krijgen tot de virtual reality-filters die na de opname nog kunnen worden gebruikt, tik je bovenaan op het ronde smileysymbool. Op dit moment zijn niet alle filters toegankelijk.


8. Tik op Aa om tekst toe te voegen. Als u dit selecteert, wordt het toetsenbord automatisch geopend, zodat u op een foto of video kunt sms'en wat u maar wilt. Tik ergens op het scherm om het toetsenbord te sluiten en de kleur- en lettertypehulpmiddelen te gebruiken na het typen.


  • Veeg door de stijlopties bovenaan om te spelen met verschillende lettertypen en gewichten.

  • Om de tekst te verplaatsen, tikt u op uw bijschrift en sleept u het.

  • Wijzig de grootte en uitlijning van uw tekst door met twee vingers te knijpen, te trekken of te draaien.

  • Tik op Gereed als je klaar bent.


9. Teken een kronkelende lijn door erop te tikken. Het staat helemaal bovenaan het scherm. De foto of video kan nu worden geverfd of getekend door uw vinger over het scherm te slepen.


  • De tekengereedschappen - verschillende pennen en een gum - worden weergegeven door de pictogrammen bovenaan.

  • Verplaats de schuifregelaar naar links om de grootte van de pen te wijzigen.

  • Door op de gekleurde cirkels onder aan het scherm te tikken, kun je een kleur selecteren om mee te tekenen.

  • Door op de knop "Ongedaan maken" in de linkerbovenhoek te tikken, kunt u uw werk slag voor slag omkeren.

  • Als je klaar bent, tik je op 'Gereed'.


10. Het stickersymbool kan worden aangeraakt om unieke functies te bieden. Het ziet eruit als een vierkant blij gezicht met een van de hoeken naar beneden. Er is een heleboel extra goodies op deze pagina die u kunt gebruiken om uw plot te verbeteren. Je hebt een paar keuzes, waaronder:


  • Selecteer Locatie en doe dit om tags toe te voegen. Gebruik Mention of Hashtag om aanklikbare hashtags toe te voegen of een andere Instagram-gebruiker te taggen.

  • Geanimeerde stickers van GIPHY kunnen worden toegevoegd door op de GIF-knop te tikken, of je kunt naar beneden scrollen en kiezen uit de lijst met basisstickeropties onderaan. Deze stickers zijn verplaatsbaar en kunnen met knijpende bewegingen van formaat veranderen.

  • Tik op Poll om je volgers te vragen ergens op te stemmen, of tik op Quiz om een meerkeuzetoets te maken. Door de optie Vragen te kiezen, kunt u ook vragen stellen, waarop uw volgers kunnen reageren, ongeacht of u antwoorden hebt toegestaan.

  • Tik op Muziek om een songclip te kiezen om maximaal 15 seconden op de achtergrond af te spelen.


11. Om dit bericht aan je verhaal toe te voegen, selecteer je Jouw verhaal. Het is aan de linkeronderkant. Je verhaal verschijnt nu bovenaan de feeds van je volgers in hun eigen verhaalrollen.


  • Tik op de naar beneden wijzende pijl in de linkerbovenhoek om je video of momentopname op je telefoon of tablet op te slaan. Of je nu wel of niet anderen over je verhaal vertelt, je kunt dit nog steeds doen.

  • Selecteer Vrienden sluiten als u het delen wilt beperken tot degenen op uw lijst met goede vrienden.

  • Selecteer de ontvangers van je bericht door op Verzenden naar rechtsonder in je bericht te tikken in plaats van het toe te voegen aan je huidige account.


3. Verantwoordelijk voor jouw verhaal

1. Publiceer je verhaal. Om dit te doen, tik je op je profielfoto in de linkerbovenhoek van het scherm (eronder staat "Jouw verhaal"). De eerste scène van je verhaal wordt hier gespeeld.


  • Veeg omhoog om te zien wie uw artikel heeft gezien. Onder aan uw scherm staat een oogpictogram met een cijfer ernaast als uw account door iemand is bekeken. Tik erop om een lijst te krijgen van je volgers die je foto hebben bekeken.

  • Je kunt ook naar links en rechts vegen op hun miniaturen boven aan het scherm als je veel foto's of video's aan je verhaal hebt toegevoegd om te zien hoeveel mensen ze allemaal afzonderlijk hebben bekeken.

  • Als je klaar bent met het bekijken van je artikelkijkers, tik je op de X in de rechterbovenhoek van het scherm.


3. Tik voor meer keuzes op het pictogram Meer. Het zijn de drie stippen rechtsonder op het scherm. Er verschijnt een menu waarin u kunt kiezen uit de volgende opties:


  • Tik op Verwijderen om dit bericht uit je verhaal te verwijderen.

  • Tik op Verzenden om dit bericht naar iemand anders te verzenden.

  • Om sponsors te taggen die in je verhaal voorkomen, selecteer je Tag Business Partner.

  • Als je je privacy-instellingen wilt wijzigen, tik je op Verhaalinstellingen.


4. Publiceer een verhaal op je Hoogtepunten. Hoewel verhalen na 24 uur verdwijnen, kun je Hoogtepunten gebruiken om te kiezen welke informatie op je pagina moet blijven. Door op de hoogtepunten bovenaan je profiel te tikken, kunnen gebruikers ze op elk moment bekijken. Dit is hoe:


  • Het menu Toevoegen aan hoogtepunten verschijnt wanneer u op het hart onder aan uw artikel tikt.

  • Om een nieuw album met hoogtepunten te maken, drukt u op + of tikt u op een bestaand album.

  • Je kunt een naam kiezen voor je nieuwe album en een foto voor de hoes.

  • Hoogtepunten kunnen in uw profiel worden beheerd nadat ze zijn gemaakt.

Deze gids leert je hoe je Instagram Stories kunt gebruiken. Nu kun je zonder problemen Instagram Stories gebruiken. Als je een probleem hebt met Instagram. Dan kunt u contact met ons opnemen. Instagram bellen Nederland.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Epson Printer Foutcode 000041 te repareren?

Hoe Gmail-bericht geblokkeerd probleem op te lossen?

Hoe meld je je aan voor Netflix?