Instructies voor het maken van Facebook-evenementen

Leer hoe je een evenement op Facebook maakt met behulp van deze Klantenservice Nederland. Op Facebook zijn "Evenementen" tijdelijke sites waar u vrienden kunt uitnodigen voor een feest of andere sociale bijeenkomst. Met zowel de desktop- als de mobiele versie van Facebook kun je evenementen maken.


1. via mobiel

1. Zet Facebook op. Het pictogram van de Facebook-app is een witte "f" op een donkerblauwe achtergrond. Tik erop om het te starten. Als u bent ingelogd, wordt uw nieuwsfeedpagina geopend.


  • Als u nog niet bent ingelogd, doe dit dan nu door uw e-mailadres (of telefoonnummer) en wachtwoord in te voeren.


2. Tik op ☰. Het is te vinden in de rechterbovenhoek van het scherm (iPhone) of de rechterbenedenhoek (Android). Dit roept een menu op.


  • In sommige bètaversies van de Facebook-app is dit raster eigenlijk een raster van drie bij drie stippen.


3. Klik op Evenementen. Deze kalendervormige selectie vindt u bovenaan het menu.


  • Om Evenementen op de experimentele versie van Facebook te ontdekken, moet je mogelijk naar beneden scrollen.


4. Tik op + of Maken (iPhone). Tik voor Android op het blauwe + teken in de rechterbenedenhoek van het scherm. Tik voor iPhone op Maken in de rechterbovenhoek van het scherm. Als resultaat verschijnt er een menu onderaan het scherm.


5. Kies een evenementcategorie. Kies een evenementtype in het vervolgkeuzemenu op een iPhone en op een Android-apparaat, druk op het evenementtype bovenaan de pagina en kies uit de volgende keuzes:


  • Maak een privé-evenement - Hiermee wordt een evenement gemaakt dat alleen toegankelijk is voor degenen die zijn uitgenodigd op Facebook.

  • Maak een openbaar evenement - Creëert een openbaar evenement waartoe iedereen toegang heeft, zelfs mensen zonder Facebook-account.

  • U kunt een groep kiezen die u beheert om als genodigden te dienen wanneer u een groepsgebeurtenis maakt. Iedereen die geen lid is van de groep die je kiest, wordt geblokkeerd voor het evenement.


6. Geef het evenement een naam. Typ de titel die je wilt gebruiken in het tekstveld "Evenementtitel" door erop te tikken bovenaan het scherm.


7. Plaats foto's van het evenement. Om foto's van je telefoon te kiezen, tik je op het camera- of fotopictogram rechts van de naam van het evenement.


8. Voeg de tijd van de afspraak toe. Selecteer een datum en tijd en raak OK aan. De huidige tijd kan worden aangetikt (er staat "Vandaag om [tijd]").


9. Ik zal een plaats toevoegen. Nadat je de naam van een locatie hebt ingevoerd in het gedeelte 'Locatie', tik je op de daadwerkelijke locatie. Hiermee krijgt het evenement een locatie.


10. Voeg een samenvatting toe. Voer alle details in die bezoekers van de website kunnen helpen om geïnformeerd te worden in het gedeelte "Meer info". uw evenement. Dit is een goede plek om zaken als huisregels, verwachtingen en een reisschema toe te voegen.


11. Bewerk meer gebeurtenisinstellingen. Je hebt mogelijk ook de volgende alternatieven, afhankelijk van het soort evenement dat je organiseert:


  • Privé - Om te voorkomen dat mensen die je verwelkomt, anderen uitnodigen, tik je op de schakelaar 'Gasten kunnen vrienden uitnodigen'.

  • Openbaar – Voeg een categorie, details van de mede-organisator of een websiteadres voor tickets toe.

  • Tik op de lege ruimte onder de titel van het evenement, kies een groep en kies die groep als basis voor genodigden.


12. Klik op Maken. Hiervoor zit een blauwe knop onderaan het display. Hiermee wordt uw evenement openbaar.


2. Op een computer

1. Zet Facebook op. Klik hier om naar Facebook te gaan. Als je al bent aangemeld bij Facebook, wordt je nieuwsfeed gestart.


  • Als u nog niet bent ingelogd, klikt u op Aanmelden in de rechterbovenhoek van het scherm nadat u uw e-mailadres (of telefoonnummer) en wachtwoord hebt ingevoerd.


2. Kies Evenementen. Aan de linkerkant van de nieuwsfeedpagina bevindt deze zich dicht bij het kalenderpictogram.


3. Klik op + om een evenement aan te maken. Aan de linkerkant van het scherm bevindt zich een blauwe knop. Er zal een vervolgkeuzemenu zijn.


4. Kies een evenementcategorie. Selecteer een van de volgende opties in het vervolgkeuzemenu:


  • Privé-evenement maken - Hiermee wordt een privé-evenement gemaakt dat alleen zichtbaar is voor degenen die zijn uitgenodigd.


  • Maak een openbaar evenement - Met deze functie wordt een evenement gemaakt dat voor iedereen toegankelijk is, inclusief houders van Facebook-accounts.


5. Voeg een foto toe aan je evenement. Om toegang te krijgen tot de bestanden op uw computer, klikt u op Foto of video uploaden. Zodra het venster met de gegevens van uw computer is geopend, klikt u onderaan op Openen om een foto of video te kiezen.


6. Geef het evenement een naam. Voer de naam in die u voor uw evenement wilt gebruiken in het tekstgebied "Naam evenement". De naam moet beknopt maar beschrijvend zijn (bijvoorbeeld 'Papa's 60e verjaardagsfeestje').


7. Zoek een plaats. Geef in het tekstgedeelte "Locatie" het adres of de algemene omgeving op waar het evenement zal plaatsvinden.


8. Vermeld de begin- en eindtijden. Zowel de secties "Start" als "Einde" zijn waar u dit zult doen.


  • Het gedeelte "Start" is de enige die beschikbaar is als je een privé-evenement organiseert, maar je kunt een eindtijd toevoegen door op de link + Eindtijd te klikken.


9. Vul hier een omschrijving in. Voer in het tekstveld "Beschrijving" een beschrijving van de gelegenheid in. Dit is een mooie locatie om details over de richtlijnen, doelstellingen, planning, enz. van het evenement op te nemen.


10. Bewerk eventuele meer opties die u wilt wijzigen. U kunt bijvoorbeeld trefwoorden toevoegen aan openbare evenementen om ze gemakkelijker te kunnen doorzoeken, en u kunt ervoor kiezen om te voorkomen dat bezoekers zonder uw toestemming berichten plaatsen.


  • U kunt de optie "Gasten mogen vrienden meenemen" in- of uitschakelen voor privé-evenementen.


11. Selecteer Maken om een privé-evenement te maken. Rechtsonder in het venster staat een blauwe knop. Je kunt vervolgens vrienden uitnodigen door op Uitnodigen te klikken, Vrienden kiezen te kiezen en vervolgens vrienden te selecteren nadat je je evenement hebt gepubliceerd.


We hopen dat deze gids je heeft geholpen bij het maken van een evenement op Facebook. Nu kun je probleemloos een evenement op Facebook maken. Als je een probleem hebt met Facebook. U kunt dus contact met ons opnemen. Bedankt : Facebook bellen Nederland.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Epson Printer Foutcode 000041 te repareren?

Hoe Gmail-bericht geblokkeerd probleem op te lossen?

Hoe meld je je aan voor Netflix?